Az ország legnagyobb naperőművét építette meg Pakson az MVM, amelynek engedélyeztetését szintén az MVM ERBE Zrt. szakemberei végezték


Átadták az MVM Csoport paksi naperőművét, az ország jelenleg működő legnagyobb fotovoltaikus létesítményét. A Paksi Atomerőműtől néhány kilométerre épült napelemes erőmű 51 hektáros területen fekszik és több mint 74 ezer darab polikristályos napelemtáblából áll. A naperőmű engedélyezési tervdokumentációjának a készítését és teljes körű engedélyeztetését, valamint a termelői kábel kiviteli tervezését és annak is a teljes körű engedélyeztetését Társaságunk, az MVM ERBE Zrt. szakemberei végezték.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében létrejött beruházásnak köszönhetően évi 22 ezer tonnával csökken hazánk szén-dioxid-kibocsátása. A szintén az MVM Csoport megújulóenergia-portfolióját erősítő felsőzsolcai, 20 megawattos naperőműnél is nagyobb beépített kapacitású paksi létesítmény (20,6 megawatt) átlagosan évi 22,2 gigawattóra áram megtermelésére képes. Ez a mennyiség mintegy 8500 háztartás, azaz több mint 20 ezer ember éves villamosenergia-szükségletét fedezheti. Az erőműben megtermelt villamos energiát az országos nagyfeszültségű elektromos átviteli hálózatba táplálják be.